Hoogte eenheden (HE) van 19" racks zijn in datacenters belangrijke prijsfactor. 1HE servers zijn daarom zeer populair. Industriële 19" systemen krijgen meestal wat meer ruimte, mede zodat er ook uitbreidingskaarten geplaatst kunnen worden.

fluisterstille 2u en 1u server chassis

Een 4U (4HE) chassis zoals de GH-402 is een zeer praktische kast waar een ATX moederbord, ATX voeding en 7 full size uitbreidingskaarten in passen. De vraag naar 2U (2HE) systemen is duidelijk toegenomen. Door gebruik te maken van fluisterstille 2U voedingen en het regelen van de CPU en Chassis ventilatoren is de 2U industriële server comfortabel stil.

Bij Lextron hebben we afgelopen maanden gemerkt dat er een beduidend opkomende vraag is naar deze 2U 19 inch racks als vervanging van de klassieke 4U servers. Systeembeheerders en ontwikkelaars geven aan dat voornamelijk wordt voorzien in hun eis dat de systemen beduidend minder geluid mogen produceren.

Dan is er ook nog de 1U hoogte. Met de nieuwe zuinige Atom E3800 gebaseerde mini-ITX moederborden en een voeding (op maat geïntegreerd) is het mogelijk om een fanless 1U systeem te bouwen. Kosteneffectief en gebaseerd op embedded componenten. De fanless 19" systemen zijn dus nog de komende 5 jaar leverbaar!

Bekijk de server chassis of bel 0162-220229 voor vrijblijvend advies en mogelijkheden